torsdag 13. mars 2008

Sinnsykt forelsket / Katarina von Bredow


Det handler om bestevenninnene Katrin og Frida som ingen kan skille. Venner for alltid. Når Adam begynner i klassen blir Frida forelsket og venninnene planlegger at Frida skal bli sammen med Adam og at Katrin skal bli sammen med Andreas i klassen.

Planen blir mer komplisert når Katrin helt tilfeldig møtet Adam i en park i byen. De har uvanlig mye å snakke om og hun liker han altfor godt.

Hjemme hos Kathrin er det også kaos. Pappas kjæreste Marie flytter ut og Kathrin får dårlig samvittighet for at hun og broren Viktor har gjort livet surt for henne. Samtidig begynner hun å tenke tilbake på mamma Ingrid som bare reiste til Brüssel for å gjøre karriere da Katrin var mindre.

Katrin blir forvirret og aner ikke hvordan noen av problemene vil ende. Går det an å få Marie og pappa sammen igjen? Hvorfor flyttet egentlig mamma fra familien? Og må hun velge mellom Frida og Adam?
Boka får fram mange Katrins motstridende følelser og selvforakt. "Hvis jeg hadde vært det minste ansvarsfull, ville jeg befridd verden for Katrin Kaspersson. En kule i tinningen, hundre sovetabletter eller et par skikkelige snitt i håndleddene" (s. 298)

God bok som er langt dypere enn tittelen skulle tilsi.

Sinnsykt forelsket / Katarina von Bredow. - Oslo : Gyldendal, 2007. - 351 s. - (Gyldendals beste kjærlighetsromaner for ungdom)

Ingen kommentarer: