tirsdag 11. desember 2007

Englekraft / Bente Clod

Denne ungdomsromanen handler om Thilde Jensen, 19 år, som har brukt et år av livet sitt på rus. Etter foreldrenes skilsmisse, hvor faren forsvant inn i religion, og moren inn i depresjon, søkte Thilde tilflukt i rusen.

I romanen prøver hun å komme bort i fra rusen. Hun strever med alle fristelsene hun møter med å fremdeles omgås folk i fra miljøet. Mangelen på oppbakking fra moren gjør det enda tøffere. Men moren har nok med sitt. Og tanten som var hennes beste venn og trøst døde nylig etter kort tids sykdom. Egentlig er det bare en ting Thilde har trøst i, og det er sangstemmen. Hun har en nydelig sangstemme, og drømmer om å synge i koret Sankt Anna. En dag griper hun sjansen med å synge med noen gatesangere fra koret, og dette er begynnelsen på en ny vei for Thilda. Camilla, en fra koret blir venn med Thilde, og livet begynner å se lysere ut for henne. Moren begynner også å komme ut av depresjonen, og har startet bruktbutikk. Men i og med at kjæresten Max fremdeles er narkoman, og fristelsene ligger rett foran øynene på henne er ikke livet helt enkelt.


Denne historien er en historie om hvor vanskelig livet kan være uten den riktige støtten. Men også om hvor mye ros kan varme. Den skildrer godt byens og livet skyggesider. Den kan få fram smilet, men også tårene.

Språket er kjapt og lett.Passer kjempegodt på videregående skole.

Historien om Thilde fortsetter i de to historiene "I vilden sky" og "Himmelfall"

Englekraft / Bente Clod. - Oslo:Omnipax, 2004. - 122 s.

1 kommentar:

Anonym sa...

Veldig fin trilogi, anbefaler alle tre bøkene.