mandag 24. september 2007

Handgranateple / Ingelin Røssland

Anja må flytte på hybel til byen når hun skal begynne på videregående skole, men vil det egentlig ikke. Men hun klarer ikke å si nei til mamma som er overbevist om at det er det beste.

Anja og Arild er bestevenner, Arild vil nok være noe mer enn venn, men Anja er ikke helt sikker på hva hun vil. Men de har liksom kun hverandre – det er få andre som de trives sammen med.

Balansen blir forrykka en del da Anja får en ny venninne. Malin. Malin er ikke mors beste barn. Hun drikker mye, kommer stadig opp i bråk. Det går rykter om at Malin har banka opp en russejente og at broren sitter i fengsel pga narkotika. Anjas første møte med Malin er også at Malin spyr over hele jakka hennes.

Likevel er Anja fascinert av Malin. Malin viser en sår side av seg selv til Anja mens alle andre får se tøffe Malin. Anja ser på dette som en tillitserklæring. Men Anja skjønner snart at hun er et element i et spill – og det får store konsekvenser for henne når Malin får henne med seg på en hjemmefest på Anjas hjemplass og de begår hærværk.

(Innlegget er skrevet av Hege Solli, Aust-Agder bibliotek og kulturformidling)

Handgranateple / Ingelin Røssland. - Oslo : Samlaget, 2006. - 201 s.

Ingen kommentarer: